Alaptanfolyamok

MOZOGJ VELÜNK! A TAGFELVÉTEL FOLYAMATOS!
EDZÉSREND - JELENTKEZÉS - AKTUÁLIS ALAPTANFOLYAMOK

GYERMEK AIKIDO SULI
GYERMEK AIKIDO SULI
AIKIDO
AIKIDO
JODO
JODO
IAIDO
IAIDO
RAJI UKEMI FITNESS
RAJI UKEMI FITNESS
MEISHIN DOJO
MEISHIN DOJO

"Terebélyes fa hajszálgyökérből fejlődik, kilenc emeletes torony kupac földből emelődik, ezer mérföldes utazás egyetlen lépéssel kezdődik." (Lao-ce)

CSATLAKOZZ BÁTRAN!
EDZÉSREND - JELENTKEZÉS - AKTUÁLIS ALAPTANFOLYAMOK

AIKIDO FELNŐTT (16 évtől) & JUNIOR (14-16 év)

aikido

A japán Aikidó a harmónia és az együttműködés harci útja. Dobások, ízületi technikák és rögzítések átfogó rendszere. Kifinomultsága lehetővé teszi, hogy a fizikailag gyengébb fél is megvédje magát az erősebb támadóval szemben. Hagyományos japán eszközökkel is foglalkozik, mint a fakard, bot és tőr. Az edzés közege helyes tartásra nevel, mozgásra ösztönöz, közvetlenül és pozitívan hat a testi és lelki egészségre. A gyakorlás nélkülözi a durvaságot és a versengést, mindenki számára elérhető.
Tovább...

GYERMEK AIKIDO SULI (8-14 év)

aikido

Gyermek Aikido iskolánk irányvonala nemzetközi és saját tapasztalatokon alapszik. A gyermekek figyelemre, kitartásra és a mozgás szeretetére nevelését tűzi ki céljául a harcművészet technikái és szellemisége által. Az edzéseken főként a gurulások, esések, önvédelem alapok, gimnasztika, játékos erősítés, koordináció fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. A foglalkozás az életkori, testi, szellemi adottságokhoz igazított. Az aikidó technikák megtanulásával a fizikailag gyengébb fél is felül kerekedhet az erősebb felett. A gyakorlás nélkülözi a durvaságot és a versengést, mindenki számára elérhető.
Tovább...

IAIDO (18 évtől)

iaido

Mi is az az iaido? Az iaidó, az egykori szamurájok fő tana, a kardrántással egyidejű vágás gyakorlata. Az iaidó a spontán és természetes mozdulatok művészete, amelyet egyedül, saját magunkkal szemben gyakorlunk, KATÁ-k (rögzített mozdulatsorok) formájában.
Mit nyújthat az iaido? Az iaidó ősi formáiban a kizárólagos cél az volt, hogy gyorsan, hatékonyan egy vagy több ellenfelet harcképtelenné tegyenek. A Muso Shinden Ryu Iaidóban napjainkban ezt az elképzelést más hozzáállás váltotta fel. A kardot a személyes tovább fejlődés eszközeként használjuk fel. Az iaidó elsősorban egy mentális aktivitás, amely megköveteli, hogy a nyugalmat és koncentrációt, éberséget és tudatosságot az egyén, cselekvésében fejlessze és tökéletesítse. A gyakorlás nélkülözi a durvaságot és a versengést, mindenki számára elérhető.
Tovább...

JODO (18 évtől)

jodo

Mi is az a jodo? A jodo (ejtsd: DZSÓDÓ) hagyományos japán harcművészet, amelyet a XVII. század közepén alkottak meg. A jodo a bot művészete a szamuráj kardjával párosítva.
A jodo gyakorlása: A jodot ketten gyakorolják KATÁ-k (rögzített mozdulatsorok) formájában. Az egyik oldalon a fából készült kard, a másik oldalon a bot. A távolságok pontos felmérése, az időzítés alapos ismerete valamint a test és a szellem tökéletes koordinációjának köszönhetően a két fél bár szemben áll egymással, mozdulataik mégis figyelemreméltó harmóniában vannak. A versenyek hiánya és a tanultak lelkiismeretes betartása lehetővé teszik a hagyományos technikák megőrzését. A gyakorlás nélkülözi a durvaságot, mindenki számára elérhető.
Tovább...

RAJI Ukemi
Fitness

rajiukemifitness

Mi is az a RAJI Ukemi Fitness? A RAJI Ukemi Fitness alapja, az emberi test és a föld kapcsolta. Nem más, mint az örömteli gurulás/gördülés művészete.
Mit nyújthat? Egy olyan új mozgás-, illetve edzésformát próbálhatsz ki, amely egyszerre hagyományőrző és modern. Különleges kiegészítő eszköze lehet a különféle sportokat űzőknek. Egyedi és hatékony rendszer, amelynek a segítségével rendkívüli módon növelhető a fizikai kondíció és a teljesítőképesség.
Tovább...

SZÓRÓLAPOK (PDF):
ISKOLÁNK SZÓRÓLAPJA (PDF)
R.U.F. Sopron SZÓRÓLAP (PDF)

PLAKÁTOK (PDF):

Az edzések minden csoportunkban nyitottak, bármikor szabadon megtekinthetők.
Az első edzés kipróbálásra ingyenes.
Jelentkezés a helyszínen, személyesen lehetséges.
EDZÉSREND - JELENTKEZÉS - AKTUÁLIS ALAPTANFOLYAMOK

Vezető oktató:
Polgár András
Polgár András (5. dan, EBRI Chuden)
Aikikai Shidoin, mérnöktanár, sportoktató
Tel.: +36303517658

"Röviden szólva, az Aikido jó a testednek, a szellemednek és a szívednek.
És gyakorolni öröm."

CÍMÜNK: Sopron, FIT - BUDO CENTER, Győri u. 42. (Ford Szalon felett)
Megközelítés busszal: 5, 5T: Autómosó megálló, 20: Kórház megálló. A parkolás ingyenes. Kerékpárút adott.

ADÓ 1% felajánláshoz
Adószámunk:
18980103-1-08
Köszönjük!

Egyesületünk az alábbi szervezetek tagja:
Copyright(c) 2003. Aikido Meishin Association Sopron. All rights reserved. Minden jog fenntartva.